Madrid’deki Eski Bir Dükkânın Bir Eve Dönüşümü

İspanyol mimarlık ofisi Burr, eski bir mağazayı yıkıp, evde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniden düzenledi.

Madridli mimarlık ofisi, eski bir ticari alanı değiştirerek onu zaman içinde modüler hale gelebilecek esnek bir konut kullanımına uyarlıyor. 108 metrekarelik alana sahip konut projesinde 35 metrekarelik açık alan bulunuyor.

Alışılagelmiş, geleneksel konut tipolojisine farklı bir yaklaşım getiren mimarlık ofisi, değişen yaşam tarzı ve ihtiyaçları karşılayan kurallara karşı çıkıyor.

Maria Guerrero ismini taşıyan proje, zemin katta yer alıyor ve akustik bir panel ile bölünmüş olan iki ayrı daireden oluşuyor. Mimarlık ofisi, ev sahiplerinin gelecekteki ekonomik kaynaklarına ya da ailenin genişlemesine bağlı olarak her bir dairenin alanı gerektiği gibi genişletilip küçülecek şekilde düzenlenmiş.

Perakendeden konut alanına dönüşümle gösterilen adaptasyon ruhu, binanın geçmişine atıfta bulunan kaplama ve bitiş kullanımıyla da vurgulanıyor. Buna bir örnek de bir zamanlar yapının bir bölümünü kaplayan sarı fayanslar.

Mutfağın bile zorlu gelenekler hakkında söyleyecek bir şeyleri var. Burr, standart mutfaklardan uzaklaşmak için, CUBRO Studio ile birlikte büyük bir modüler mutfak dolabı geliştirmiş. Tavana kadar uzanan mutfak dolabı, birden fazla eşyayı depolayacak şekilde tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın