MAD Architects’ten Elektrikli Araç Üreticisi Faraday Future’a İddialı Tasarım

MAD, "dünyanın en hızlı ivme kazanan elektrikli otomobili" üzerinde çalışan Faraday Future'ın, Kuzey Kaliforniya'da konumlanacak Mare Island Kampüsü için hazırladığı tasarıma dair detayları paylaştı.

Napa Nehri’nin kıyısında, eskiden bir donanma üssüne ev sahipliği yapmış bir alanda yürütülen çalışmalar ile yalnızca Faraday Future için AR-GE ve imalat üssü oluşturulmuyor, bir yandan da nehir kıyısı boyunca mevcutta devam eden bir ekolojik restorasyon projesine destek sağlanıyor. Kampüsün tamamı yaklaşık 130.000 metrekarelik bir alan kaplayacak.

MAD, kampüsü tasarlarken Faraday Future’ın iddialı ve gerçeküstü bilim-kurgu yaklaşımlarından ilham aldı. Tasarımda, çalışanları ve potansiyel müşterileri çağdaş otomotiv piyasasının mevcut durumundan uzaklaştıracak iki ayrı metalik yapı öneriliyor.

Yansıtıcı öğeler ile bezeli bir kule şeklinde kampüs içinde yükselen “Kullanıcı Deneyimi Merkezi”, projenin en göze çarpan kısmını oluşturuyor. Kullanıcı Deneyimi Merkezi, kamuya açık olacak ve ziyaretçiler buradan tüm kampüsü izleyebilecek.

MAD, şirketin çalışan sayısında artış sağlayabilmesi ve yüksek teknoloji yeniliklerinde hızlıca ilerleyebilmesi için esnek bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçlıyor. Çalışanlara boş zaman etkinlikleri için sosyalleşme alanları yaratacak olan bir dizi iç avlu, ayrıca mekana bolca gün ışığı sağlamış olacak.

Çatı yüzeylerini tamamen kaplayan güneş panelleri sayesinde, tüm kampüsün günlük talebini karşılayacak enerji üretilecek. Kule ayrıca, kampüsün enerji ihtiyacını destekleyecek rüzgar jeneratörleri ile donatılacak. Projenin “sıfır emisyon, düşük enerji” hedefi doğrultusunda mekanda güneş ışığının yarattığı sıcaklığı minimize etmek ve doğal havalandırma sağlamak için büyük çatı çıkıntıları ile iç avlular yaratılacak, hareketli cam cephe sistemleri kullanılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın