MAD Architects Tasarımı Shenzhen Bay Kültür Parkı “Geçmiş” ve “Gelecek”i Birleştiriyor

MAD Architects, “Shenzhen Bay Kültür Parkı” için masterplan hazırladı.

Genç ve hareketli Shenzhen şehri ile sessiz okyanus kıyısı arasında yer alan ve MAD Architects tarafından tasarlanan “Shenzhen Bay Kültür Parkı”, “geçmiş” ve “gelecek”i birleştiriyor.

Yaklaşık 51.000 metrekarelik bir alana yerleşen iddialı kültür kompleksi, toplam 182.000 metrekarelik inşaat alanına sahip.

Proje, Shenzhen’deki sahil boyunca uzanan, geniş bir kamuya açık yeşil alana sahip Yaratıcı Tasarım Salonu, Shenzhen Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni içeriyor. “Shenzhen Bay Kültür Parkı”nın 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.

“Gerçeküstü bir atmosfer yaratmak istiyorum, böylece burayı ziyaret eden, rahatlayan veya egzersiz yapan insanlar geçmiş ve gelecekle diyalog kurma olanağına sahip olacaklar.”

MAD Architects’in planında, resepsiyon alanı, sergi salonları, halk eğitim alanı, kütüphane, oditoryum, tiyatro ve kafe zemin katta yer alıyor.

Doğrudan şehirden parka giden yaya yolları, daha büyük kentsel alanı ve kamusal yeşil alanı serbestçe birbirine bağlıyor. Çatı hafif bir eğimle zeminle bütünleşiyor.

Göz alıcı yeşil çatılar ve zeminin altında yer alan avlular “üç boyutlu” kamusal parkın temelini oluşturuyor. Park, sadece 24 saat açık bir kamusal alan olarak hizmet vermekle kalmayıp aynı zamanda bir gösteri mekanı ve sergi alanı olarak da işlev görüyor. Sahanın kalbinde bulunan havuzun etrafı 10.000 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek açık hava tiyatrosu olarak hizmet veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın