Maçka Parkı’nda Tünel İçin Çalışmalar Başladı

Hürriyet'ten Fatma Aksu ve Fırat Alkaç'ın haberine göre Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa tünellerinin ilk etabı için Maçka Parkı'nın Beşiktaş Vodafone Park Stadyumu’na bakan girişinde çalışmalar başladı.

Maçka Parkı’nın bir kısmı geçtiğimiz yıl Dolmabahçe – Levazım – Baltalimanı – Ayazağa karayolu tünelleri projesi kapsamında demir levhalarla kapatılmıştı. Çevreciler günlerce Maçka Parkı’ndaki çalışmaları protesto etmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalar tamamlandığında 3.500 metrekarelik alanın eski haline döndürülüp, bir metrekare yeşil alan kaybı olmayacağını açıklamıştı. Bu tartışmaların ardından Maçka Parkı’ndaki inşaat çalışmaları durdu.

Belediye yetkilileri Maçka Parkı’nın sadece 3.500 metrekarelik bölümünde çalışma yapılacağını belirtti. Tünel çalışmaları öncesinde park içerisinde spor yapan vatandaşlara dağıtılan, tünel çalışmasının anlatıldığı bilgilendirme notunda “Çalışma alanı içerisinde toplam 199 ağaç bulunmakta, bu ağaçların 85 adedi Maçka Parkı içerisinde yer almaktadır. Maçka Parkı’ndaki 3.500 metrekare alanda bulunan 85 ağaç, Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı’na dikilecektir. Park dışında kalan 114 ağaç da farklı bölgelere nakledilecektir. Çalışma tamamlandıktan sonra bölgede tekrar ağaçlandırma yapılacak, hem Maçka Parkı hem de diğer çalışma bölgeleri eskisinden daha yeşil hale getirilecektir” ifadeleri yer aldı.

Toplam yatırım maliyeti 826 milyon TL olan iki adet ikişer şeritli tüp tünel projesi hayata geçtiğinde, Dolmabahçe – Levazım arasındaki yetmiş dakikalık yolun beş dakikaya inmiş olacak. Tünel, Piyalepaşa – Dolmabahçe Tüneli çıkışından başlayıp, Ortaköy Vadisi’nde son bulacak.

Haberin tamamına buradan ulaşılabilir. 

Etiketler

Bir yanıt yazın