Macaristan’daki Eski Bir Kaplıca Su Parkına Dönüştü

BORD Architectural Studio, su parkı konseptini Macaristan Debrecen'deki eski bir kaplıcada yeniden yorumladı.

Debrecen şehrindeki eski kaplıcanın yeniden geliştirilmesi yarışmasında birincilik ödülünü kazanan Macar mimarlık stüdyosu BORD, Aquaticum Su Parkı projesini “Ormanın derinliklerinde bir kutuya kilitlenmiş gizli bir vaha” olarak tanımlıyor.

1930’lardan kalma mevcut kaplıca binalarının yanı sıra doğal bir alan içine inşa edilen aquapark, su ve bitki örtüsü ile çevrili, enine duvarlarla kesişen çıplak betondan bir kutu şeklinde.

Su deneyimi, doğa ile bütünleşmiş bir teması desteklemek için tasarlanmış. Açık havuzlarda kenar seviyesi çim ve bitki örtüsü ile devamlılık içinde ve yeşilliğin içinde sürükleyici bir deneyim yaşatıyor. Dikey duvarlarda ise kademeli akış “sonsuz bir su ufku izlenimi” yaratacak şekilde tasarlanmış. Dinlenmek için şemsiyeler ve şezlonglarla donatılmış çatı orman manzarası sunuyor.

Mimarların yapıyı çevredeki ekosisteme entegre etme arzusuna rağmen, kompleksin en yapay kısımları en ilgi çekici özelliklerini gösteriyor. Kapalı kaplıcada mozaik kaplı havuzlar, tavanda ritmik bir geometri çizen neon tüplerin varlığı ile hareketleniyor. İki üçgen kapı, suyun duvarın baskılı motifindeki yansımalarıyla karışmış gibi görünen cam cephedeki, iki tramboline erişim sağlıyor.

Aquaticum water park, Debrecen from BORD Architectural Studio on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın