Lviv’de Eski Bir Dairenin Dönüşüm Projesi

Ukraynalı tasarım firması Replus Design Bureau'dan iki genç mimar, Lviv, Oblast'taki küçük daireyi revizyondan geçirme görevini üstlendi.

Dairenin yalnızca 35 metrekare büyüklüğünde olması, hem yaratıcılık hem de projede yer tasarrufu sağlayan bazı fikirler hayata geçirilmesi adına bir fırsat oluşturdu.

Banyoya, arka bahçeye ve oturma odasına erişimin sağlandığı mutfak, oturanların sayısına bağlı olarak uzatılabilen veya geri çekilebilen büyük bir adacık görevi görüyor.

Bu denli küçük planlı alanda, dikey boşluklardan da faydalanabilmek için yaşam alanının üstüne bir asma kat eklendi.

Pencere açıklıklarındaki sınırlı imkanlarla, evdeki ışığı daha fazla yansıtmak ve alanı daha büyük hissetmek için aynalar kullanıldı.

Mülkün her tarafında yeniyle buluşan eski unsurlar yer aldı; eski tuğla duvarlarla, sıvalı pürüzsüz duvarlar gibi…

Doku ve renk çeşitliliği, sıcak ve samimi bir atmosfer yaratmaya yardımcı olurken, mobilya parçaları belirli alanlara uyacak ve özel gereksinimleri karşılayacak şekilde düzenlendi.

Ekip daireyi şu sözlerle özetliyor:

Daireyi mümkün olduğunca basit hale getirdik. Sonuç; akıllı ve konforlu bir yaşam alanı.

Daire, sahiplerinin ritmini ve yaşam tarzını yansıtıyor.

oturanların sayısına bağlı olarak uzatılabilen veya geri çekilebilen büyük bir adayı oluşturuyor. 
Etiketler

Bir cevap yazın