Lüleburgaz’daki Bisiklet Taksilerin Yolcusu Yüzde Kırk Arttı

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2018 yılında iklim değişikliğine karşı Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiği bisiklet taksiler, bu yıl aralarında hamile, çocuklu kadın, engelli birey, 65 yaş üstü kent sakinleri ve gazilerin olduğu 3.500 vatandaşa tamamen ücretsiz olarak hizmet verdi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2018 yılında iklim değişikliğine dikkat çekmek için başlattığı “Bisikletlerimizle İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Ediyoruz” projesi kapsamında hizmete sunulan ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bisiklet taksiler, tamamen ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet ediyor. Bu hizmetten öncelikli olarak engelli, hamile ve 65 yaş üstü vatandaşlar faydalanıyor.

Herhangi bir yakıt harcaması yapılmadığı için ekonomik olmanın yanı sıra çevreci özelliğiyle de ön plana çıkan araçlara ilgi, geçen yıla kıyasla %40 artış gösterdi.  2020 yılında Mayıs ve Kasım ayları arasında hizmet veren bisiklet taksiler 2.500 kişiye hizmet vermişti, 2021 yılında ise bisiklet taksiler, 3.500 kent sakininin ulaşım ihtiyacını karşıladı.

Bisiklet taksiler mevsimsel koşullar nedeniyle 14 Kasım 2021 günü hizmetlerine ara verecek ve önümüzdeki yılın Mayıs ayında yeniden yollarda olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın