Lüleburgaz Sokakları Kent Atölyesi ile Renklendi

Lüleburgaz Belediyesi'nin "2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı" projeleri kapsamında düzenlenen ve Onaranlar Kulübü tarafından yürütülen "Lüleburgaz Sokakta Yaratıyor" atölyesi 20, 21 ve 27 Ekim 2018 tarihlerinde yapıldı.

Atölyenin ilk iki günü gönüllülük kavramı, temel tasarım ve kent sorunları üzerine tartışan ekip, Lüleburgaz’da belirlenmiş olan iki ayrı noktada (Kongre Meydanı ve Mehmet Başaran Parkı) incelemelerde bulundu. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde yapılan çalışmalarda saptanan genel sorunlar ve atölye gönüllülerinin altyapı sorunlarından bağımsız olarak ne gibi kentsel müdahalelerde bulunabileceği, atölyeyi ziyarete gelen Belediye Başkanı Murat Gerenli ve ekibi ile paylaşıldı.

Atölyenin son günü olan 27 Ekim’de uygulama aşamasına geçildi. Günümüzde park fonksiyonunu yitiren Mehmet Başaran Parkı için tasarlanan ve hafta içerisinde Belediye desteği ile üretimi tamamlanan oturma üniteleri park duvarlarına yerleştirildi. Bu ufak müdahale ile kent sakinlerine bir dinlenme noktası sağlanırken, kent hafızası canlandırılmaya çalışıldı. 

Bir diğer müdahale alanı olan Kongre Meydanı’ndaki çalışmaların temel amacı, gri rengin hakim olduğu meydanı canlandıracak ve kent sakinlerini şaşırtacak noktalar yaratmak idi. Meydana çıkan arka merdivenler renklendirilerek, 3D yazıcılar ile üretilen saksılarla süslendi. Ayrıca meydanın otopark girişlerinden birinde bir grafiti çalışması yapıldı. 

Lüleburgaz’daki atölye çalışmalarının aşamaları, Onaranlar Kulübü’nün Instagram hesabı üzerinden izlenebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın