Lower Don Lands Planı Prestijli Ödülün Sahibi Oldu

Waterfront Toronto Bölgesi'nde yer alan Lower Don Lands için önerilen Lower Don Lands Framework Plan / Keating Channel Precinct Plan'ı Ontario Professional Planners Institute (OPPI) tarafından 2011 Planlamada Mükemmellik Ödülü'nü kazandı.

Ödül programı, profesyonel plancıların kendi toplumları ve planlama mesleğinin farkındalığını yaratmak için yapmış oldukları katkıları içeriyor.

Michael Van Valkenburgh Associates Inc. ekibi öncülüğünde üretilen Lower Don Lands Planı, alan boyunca uzanan Don River’ın giriş rotasını değiştiriyor ve yeni nehir girişi etrafında karma kullanımlı işlevlere yönelik, sürekli canlı kalacak toplumlar yaratıyor. Plan, 13.000 yeni konut, yaklaşık 28 hektar ticari/perakende alanı ile 53 hektar park ve kamusal alan içeriyor. Ayrıca plan, sel baskınına karşın 230 hektarlık koruma alanı öneriyor.

Lower Don Lands Planı sürdürülebilir kentsel gelişim için olağanüstü bir model ve bu sayede de yerel ve uluslararası ölçekte çok büyük bir ödül kazandı. Lower Don Lands Projesi, C40 Cities Climate Leadership Group, Clinton Climate Initiative (CCI) ve U.S. Green Building Council ile ortak olan Climate Positive Development Program’ın 16 projesinden biri.

Etiketler

Bir yanıt yazın