Lotus’la Havanız Tertemiz Olsun

Fulden Dehneli tarafından tasarlanan Lotus, ortamın havasını temizlemeye yarayan estetik ve fonksiyonel bir ürün.

Her yıl düzenlenen Elektrolux DesignLab Yarışması’nda bu yıl 43 ülkeden toplam 1700 katılımın arasında ikinci ödülü kazanan Fulden Dehneli‘nin Lotus isimli projesi bulunduğu ortamın havasını temizleyen bir endüstriyel ürün. İsmi gibi tasarımında nilüfer çiçeğinden ilham alınan Lotus’un içinde 3 adet taşınabilen ve şarj edilebilir özellikte top bulunuyor.

Lotus’un ana gövdesi, bulunduğu odanın havasını genel olarak temizliyor. Yaprakları, hava temizleme hızı ile doğru orantılı olarak açılan Lotus, sahip olduğu kir ve koku sensörleri ile de fan hızını otomatik olarak ayarlıyor. İçinde bulundurduğu ‘Pure’, ‘Humid’ ve ‘Odor’ isimlerindeki 3 ayrı işleve sahip üründen ‘Pure’ top, virüs ve bakterileri hızlı bir şekilde öldürerek sterilizasyon sağlıyor, ‘Humid’ top, ortamın nem oranını ayarlarken, ‘Odor’ top ise kötü kokuları silerek, ortama güzel kokular yayıyor.

Ortam konforunu maksimize etmeyi hedefleyen Lotus, akıllı telefon uygulaması sayesinde kolayca kontrol edilebiliyor. Bunun yanında sahip olduğu mod ışık temaları ile kendisini ve etrafını aydınlatarak ortamda rahatlatıcı bir etki yaratılmasına da katkı sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın