Los Angeles’taki Atıl Bir Motelin Evsizler için Barınağa Dönüşümü: The Alvarado

Los Angeles’taki Atıl Bir Motelin Evsizler için Barınağa Dönüşümü: The Alvarado

Kadre Architects, atıl durumdaki bir moteli evsiz kalan ailelere barınma imkanı sunan bir konuta dönüştürdü.

Kadre Architects tarafından tasarlanan yeniden kullanım projesi ile Los Angeles’ın Westlake semtindeki 1.858 metrekarelik bir motel, evsiz aileler için bir barınağa dönüştürülmüş.

Sekiz ayda tasarlanıp tamamlanan Alvarado projesi Los Angeles vilayeti ve kar amacı gütmeyen ortağı Hope the Mission tarafından hayata geçirilmiş.

Dört katlı bina, destek alanları ve ofislerle birlikte toplam 172 yataklı 43 üniteden oluşturulmuş.

Barınakta kalan kiracıların çoğunluğunu bekar anneler ve çocuklar oluşturuyor. Proje, yerel yönetimlere evsizler için hızlı bir şekilde konut yaratmaları için fon sağlayan Kaliforniya eyaleti Project Homekey girişiminin bir parçası.

Sınırlı bir bütçeyle çalışan ofis harap haldeki binaya yeni bir hayat getirmek için cesur renkler ve grafikler kullanmayı seçmiş.

Önceden soluk yeşil bir renge ve İtalyan tarzı detaylara sahip olan giriş cephesi, üzerinde “Hope” (Umut) yazan mavi-beyaz bir grafikle değiştirilmiş.

İç mekanda sarı, mor ve yeşil gibi tonlardaki grafikler kullanılarak renkli bir kompozisyon oluşturulmuş.

Açık alan, her gün üç öğün yemek verilen kiracılar için yemekhane olarak planlanmış.

Proje, kuraklığa dayanıklı çevre düzenlemesi ve ısı kazanımını azaltmaya yardımcı olan beyaz boyalı bir çatı dahil olmak üzere bir dizi sürdürülebilir özelliğe sahip olacak şekilde tasarlanmış.

 

Müteahhitler ve uzman danışmanlarla yakın işbirliği yapan mimarlar, Kaliforniya Enerji Komisyonu’nun hedeflerine uygun olarak, fosil yakıtları tamamen ortadan kaldırmayı başarmış.

The Alvarado projesi, Kaliforniya’nın artan evsizlik krizini ele almayı amaçlayan, eyaletin Project Homekey girişiminin bir parçası olarak hayata geçirilmiş. 2022’de eyalette 171.000’den fazla evsiz olduğu belirtilmiş. Federal bir hükümet raporuna göre, ülkedeki evsiz nüfusun yaklaşık yüzde 30’u Kaliforniya’da yaşıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın