Los Angeles’ta Yamaca Yerleştirilmiş Beton Bir Ev

Anonymous Architects, Los Angeles'ta bir dağın yamacından konsol olarak uzanan beton bir ev tasarladı.

Olancha Drive isimli proje Los Angeles’ın Mount Washington bölgesinde inşa edilmiş. Ev, arazinin bazı bölgelerde 45 dereceye ulaşan dik açıya ve bakış açısının sağladığı manzaraya uygun olarak tasarlanmış. 93 metrekarelik ev, toprağa çakılan sürtünme kazıkları üzerinde dengelenmiş.

Kaliforniya’daki iç ve dış mekanı harmanlayan tipik konut deneyiminin aksine mekanlar yatay değil dikey şekilde sıralanmış

Evin en üst katına dikey gri ahşaptan bir perdeyle sarılmış büyük bir kutu şeklinde tasarlanan garaj yerleştirilmiş.

Tünel benzeri bir merdiven ile siyah metal bir korkulukla çevrili yürünebilir bir çatı terası alanı olan ön bahçeye ulaşım sağlanıyor.

V şeklindeki kolonlarla çerçevelenen trapez yüzme havuzu, konsollu garajın altına gizlenmiş. Beyaz metalle sarılmış yüzen bir kutu gibi görünen ana kat yamaca beton bir kütle ile bağlanmış.

Tek yatak odalı evdeki yaşam alanları, hareketli bölmeler ve sürgülü kapılar ile yatak odası ve TV bölümünden ayrılıyor. Katlanır cam kapılardan oluşan bir duvar ile  iç mekanlar evin uzunluğu boyunca uzanan bir balkona açılıyor.

Evin hiç yan penceresi olmadığından, tüm mekanlar Los Angeles siluetine doğru yönlendirilmiş. Yukarıdan erişilen havuz, mutfaktan  açılan bir pencere ile ana katın odak noktası haline getirilmiş.

Ham yapısal unsurlar, doğal ahşap duvarlar ve dolaplar ile “ahşaba daha organik bir kalite kazandırmak için düz dilimlenmiş” beyaz meşe panellerle dengelenmiş.

Sarah Rosenhaus Interior Design tarafından seçilen mobilyalar ve kumaşlar, evin her bir bölümüne farklı bir sıcaklık ve doku katıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın