Los Angeles’ta “Ev İçinde Ev”: Centered Home

Annie Barrett ve Hye-Young Chung tarafından Kaliforniya’da sanatsever işverenleri için tasarlanan evde karartılmış ahşap cephelere, uyumak ve meditasyon yapmak için merkezi bir küpe ve bol ışık alan odalara yer verilmiş.

Centered Home isimli proje, sanatı ve tasarımı seven ve detaylara büyük özen gösteren bir çift için Los Angeles’ta İspanyol tarzı bir evin dönüştürülmesini kapsıyor. Proje, Aanda’nun kurucusu Annie Barrett ve HYCArch stüdyosu yöneticisi Hye-Young Chung tarafından tasarlanmış.

Ekip, mahalledeki düz bir arsa içerisinde 204 metrekarelik tek katlı, dikdörtgen bir ev tasarlamış. Cepheler, bir Japon tekniği olan Shou Sugi Ban kullanılarak karartılmış ahşaptan havalandırmalı giydirme cepheyle kaplanmış.

Bir küp olarak planlanan içe dönük merkezi kısım özel işlevlere ayrılırken, ortak faaliyetler için ayrılan ön kısım manzaraya ve ötesindeki şehre odaklanmış. Merkezi küpte bulunan beyaz meşe kaplı tonozlu bir tavana sahip ana yatak odasının tavanına bir ışıklık yerleştirilmiş .

Bir duvar boyunca, gölgelerden mazgallı bir doku oluşturan yumuşak yivlere sahip CNC kesim panelli bir gardrop yerleştirilmiş. Merkezi küpte ayrıca meditasyon ve esneme egzersizi için bir oda tasarlanmış.

Yatak odasına benzer şekilde, bu alandaki doğramalar da tam olarak yoga ekipmanlarına uyacak şekilde tasarlanmış. Odada ayrıca keçe duvar panelleri, özel bir merdiven ve pagboard açık raf sistemi kullanılmış.

Zeminler geniş meşe kalaslarla kaplanmış, duvarlar ve tavan sanat eserlerinin sergilenmesini engellemeden parıldayan bir sıva ile kaplanmış.

Merkezi küpün dışında, evin arka tarafına çıkan bir koridor üzerinde, arka bahçeye ve yüzme havuzuna bakan iki ofis planlanmış. Bu ikisini birleştirmek için de açık plan bir mutfak, oturma ve yemek alanı planlanmış. Geniş cam uzantılar ile ön ve yan bahçelerin içeriden görünmeleri sağlanmış.

Mobilyalar ve dekor arasında Barrett tarafından Douglas köknarından tasarlanmış bir yemek masası, Living Divani tarafından tasarlanmış Neowall kanepe ve sanatçı Sol Lewitt tarafından yapılmış bir duvar enstalasyonu tercih edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın