Lorcan O’Herlihy’den, Malibu’da Bir Aile Konutu: Highgrove House

Los Angeles merkezli ofis LOHA’nın kurucusu Kaliforniyalı mimar Lorcan O’Herlihy, Güney Kaliforniya’da 1990’larda kalma bakımsız bir evi dağlık arazi manzarasına sahip bir aile konutuna dönüştürdü.

Malibu yamacında bir ağaç kümesinin arasında yer alan Highgrove House, 2010 yılında O’Herlihy ve eşi Cornelia tarafından satın alınmış.

1998’de inşa edilen eski ev yapısal olarak sağlam olmakla beraber hem iç hem de dış tadilatlara ihtiyaç duymaktaymış.

Yıllar geçtikçe çift, iki katlı evi yenilemekten vazgeçerek sadece mutfak tadilatını, yeni teras alanlarını ve parke zeminlerin restorasyonunu yapmış.

2020’de çift, büyük bir renovasyona girmeye ve “yaratıcılığı ateşleyen” bir ev yaratmaya karar vermiş.

Temel amaçları çevre düzenlemesini iyileştirmek ve orijinal yapı öğelerini korumak olmuş. O’Herlihy, alt kata küçük bir oda eklemiş, ancak bunun dışında evde ayrı bir ekleme yapılmamış.

Evin orijinal fiber-çimento dış cephe kaplaması korunarak gri ahşaptan havalandırmalı giydirme cephe ile kaplanmış. Cephe, yapının bazı bölümlerinde çevre duvarından 46 santimetre uzağa monte edilmiş ve bu şekilde güneş enerjisi kazanımını daha da azaltan ve dış cepheye sanatsal bir dokunuş katan derin pencereler oluşturulması sağlanmış.

Belirli alanlardaki normal kanatlı pencereler, tiriz içermeyen düz cam pencerelerle değiştirilerek dağ manzarasının kesintisiz bir şekilde evin içinden izlenebilmesine olanak tanınmış.

Sürgülü bir kapıyla ailenin dinlenmeyi ve manzarayı izlemeyi sevdiği L şeklinde bir terasa geçiş oluşturulmuş.

232 metrekarelik evin düzeni de biraz değiştirilmiş. Üst katta, aile süiti ve bir yatak odası ile birlikte ortak alanlara yer verilmiş. Alt katlarda iki ek yatak odası planlanmış.

Oturma odasını büyütmek için merdivenlerin yeri değiştirilmiş, alt kata esnek alan eklenmiş ve bir banyo genişletilmiş. Bunun yanı sıra garaj, çocuk oyun alanına dönüştürülmüş.

İç kaplamalarda meşe döşeme ve boyalı alçıpan kullanılmış.

Mutfağa, özel Fin huş ağacından kontrplak dolaplar ve Caesarstone marka kuvars tezgah yerleştirilmiş.

Ev, Mies van der Rohe ve Le Corbusier tarafından tasarlanan sandalyeler de dahil olmak üzere çağdaş dekoratif unsurlarla döşenmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın