Londra’ya Bir Salatalık Daha

Sunday Times'ın zenginler listesinden Simon ve David Reuben kardeşler, Londra West End, Paddington Basin'deki arazileri için tasarlanan kırk bir katlı rezidans planlarını halka açıkladı.


Solda “salatalık” lakaplı yeni bina, sağda “gherkin” lakaplı Swiss Re Building

140 m’lik gökdelen aynı zamanda doksan odalık bir butik otel ve çatısında başkentin giderek yoğunlaşan silüetine ait panoramik manzaralar sunan halka açık bir bar içeriyor.

Planların onaylanmasıyla, “salatalık” lakaplı bina, Gherkin’den yalnızca 40 m kısa olan uzunluğuyla Londra’nın en uzun on yedinci binası unvanını da alacak. Mevcut planlarında, Merchant Square’deki toplam daire sayısını 542’ye çıkaracak olan 222 daire bulunuyor.

Reuben kardeşlerin şirketi European Land and Property bu camlı kulenin yapılabilmesi için bir plan tadilatı yaptırdı. Paddigton Basin için yürürlükte olan nazım imar planı, Thames kıyısındaki konut, ticaret ve ofis işlevlerini, West End’de yürüme mesafesinde bulunan kültürel odak noktalarına entegre etmeye çalışıyor.

Marks&Spencer ve Vodaphone’un genel müdürlükleri, Paddington Bassin girişiminde şimdiden yerini alanlar arasında bulunuyor. Plan izninin çıkması halinde ise “salatalık” kulesinin 2016 yılında tamamlanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın