Londra’nın Konut Sorununu Daha Fazla Konut Çözer mi?

Londra'nın yeni başkanı, kentin konut sorununun çözümü için toplumun her kesiminin sahip olabileceği, bütçeye uygun konutların inşa edilmesini öneriyor.

Londra’nın yeni belediye başkanı Sadiq Khan, seçim kampanyasında oluşturduğu “konut manifestosu” ile kentin tüm kesimleri için bütçeye uygun konut gelişimini amaçlıyor. Manifestoda, yüksek kira bedellerinden ve konut sahipliliğinin zorluğundan söz eden Khan, kent sakinlerine her yıl binlerce konut inşa edeceğinin sözünü veriyor. Yeni konutlar piyasadaki ortalamanın % 80’i oranında fiyata kiralanabilecek veya 450.000 Pound’a kadar olan fiyatlarla satın alınabilecek.

Yeni konutların inşasında kentin özgün karakterinin de korunması gerektiğini savunan Kahn, sürdürülebilirliğin ve iyi tasarımın da Londra planında göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtiyor. Raporda aynı zamanda yeşil bantların, yeşil alanların korunması gerektiği, eski endüstri alanlarında gelişmeye öncelik verilmesi gerektiği vurgulanırken yaşlılar, engelliler gibi kentin dezavantajlı kesimleri için özenle geliştirilecek konutlardan da bahsediliyor.

Raporu buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın