Londra’nın En Özel Oteli Kapılarını Açıyor

Gemi şeklinde olan bu otelin 2 kişilik tek bir odası var ve sadece 1 yıl açık.

A Room for London, sadece bir konaklama tesisi değil, aynı zamanda Living Architecture ve Artangel tarafından tasarlanmış bir enstalasyon. Living Architecture, özellikle yazlık konutlarda çağdaş mimarlığı icra ederek halktan her kesimin buna dahil olması için çabalayan bir sosyal girişim. Artangel de çağdaş sanatçıları bir araya getiren bir organizasyon.

David Kohn Architects ve sanatçı Fiona Banner’ın tasarımı, yarışmaya katılan 500 proje arasından seçildi. Proje ekibi, Joseph Conrad’ın 1890’da Congo’ya yaptığı deniz yolculuğunu kaleme aldığı Heart of Darkness kitabından esinlendi.

Oda panoramik Londra manzarasına sahip. Diğer yandan mutfak ile diğer bölümleri de ayrıyor. Geminin altı ise büyük ve ferah bir banyo için ayrılmış. Misafirlerin ziyaretleri boyunca yazmaları için gemide oluşturulan anı panosu ile geminin seyir defterinin güncelliği sağlanıyor. Ayrıca projenin 2012 Londra Olimpyat Oyunları’nın yaratacağı kültürel ortama da katkı sağlayacağı belirtiliyor.

A Room for London’da iki kişi için bir gece konaklama ücreti maksimum 120 Euro’yu buluyor. Şu anda Haziran 2012’nin sonuna kadar boş oda bulunmuyor. Çünkü odalar Eylül’de rezervasyona açıldığı anda tükendi. Tüm talepleri karşılamak ve herkesin bu deneyimden faydalanabilmesi için gelecek ziyaretçilerin sadece 1 gece konaklama izni var ve ziyaretçilerin ikinci defa rezervasyon yapma imkanı yok. Ocak 19’dan itibaren Haziran ile Aralık 2012 tarihleri için online rezervasyon imkanı bulunuyor. Ayrıca bundan sonra her ayın son günü kreatif sektörlerden seçilen ziyaretçiler, 1 gece stüdyo olarak kullanacakları odalarında Londra’yı anlatacak sanatlarını icra edecekler.

Etiketler

Bir yanıt yazın