Londra’dan İTÜ Mimarlık Bölümü Öğrencilerine Tasarım Ödülü

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri, Londra'da, VVestminster Üniversitesi Dijital Fabrikasyon Birimi'nin düzenlediği Uluslararası Tasarım Festivali'nden (FabFest 2017) ikincilik ödülüyle döndü.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, başta Türkiye olmak üzere Dünya’nın dört bir yanından başarı haberleriyle ülkemizin gururu olmaya devam ediyor.

Londra’da, Westminster Üniversitesi Dijital Fabrikasyon biriminin geleneksel Uluslararası Tasarım Festivali’ne Türkiye, ABD, Çin, İspanya, İtalya, Hong Kong, Romanya, Polonya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Hindistan, Danimarka ve Kıbrıs’tan 30’dan fazla üniversite katıldı. Teması Pop up City olan festivalde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümü öğrencilerinin hazırladığı Big Crunch (Büyük Çatırtı) projesi ikincilik ödülüne değer görüldü.

Doç. Dr. Leman Figen Gül’ün danışmanlığında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden takım kaptanlığını Süheyla Müge Halıcı’nın üstlendiği Ayçan Yılmaz, Çağlan Çelebi, İnanç Şencan, Ömer Can Bakan’dan oluşan ekibin projesi, büyük bir felaket sonrası yok olan bir şehirde neredeyse küllerinden doğan bir organizma fikrinden yola çıkıyor ve büyüyen, duruma göre biçim değiştirebilen ve dönüşen bir durumu temsil ediyor.

Üniversitemizi başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz

Projenin danışmanlığını üstlenen İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Leman Figen Gül, öğrencilerin başarısından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Doç. Dr. Leman Figen Gül, festivale ikinci kez katıldıklarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:Çalışılması oldukça zor bir malzeme olan mukavva ile çalışıldı. Malzemenin imkanlarını maksimize eden bir tasarımın ortaya çıkarıldığı bu pavilyon elliye yakın katılımcının yer aldığı bir festivalde ikincilik ödülüyle dönmesi ikinci kez katıldığımız bu etkinlikte bizi oldukça mutlu etti. Üç ay süre ile çalıştık bunun özellikle son bir ayı yoğun geçti. Önümüzdeki senelerde benzer yarışmalara katılarak yeni gelişmekte olan bu alanda okulumuzu temsil etmek istiyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın