Londra’daki Kiralara Dikkat Çekmek İçin Çöp Konteynerinde Yaşayan Bir Sanatçı

Londralı sanatçı Harrison Marshall, konut fiyatlarının “çılgınca" artışına dikkati çekmek için bir yıl boyunca çöp konteynerinden dönüştürülmüş bir barakada yaşamayı planlıyor.

Sanatçı Harrison Marshall, Ocak ayında Londra’nın güneydoğusundaki Bermondsey’deki çöp konteynerine taşınmış. 28 yaşındaki sanatçı Londra’da bir oda kiralamanın fiyatının inanılmaz rakamlara fırladığını belirterek bu yılın geri kalanında, genellikle atık inşaat malzemelerini depolamak, taşımak ve boşaltmak için kullanılan standart 8 metrelik konteynerde yaşamayı hedeflediğini belirtiyor.

Sanatçı projenin çıkış noktasını şöyle anlatıyor

“Londra’ya döndüğümde bir oda aramaya başladım ve gördüm ki bu zaman dilimi içinde fiyatlar çılgına dönmüştü. İnsanlar tek bir oda için yüzlerce talep alıyordu. Konu öyle bir noktadaydı ki, depozitonuzu odayı görüntülediğiniz gün yatırmaya hazır değilseniz, gerçekten hiç şansınız yoktu.”

Sanatçı işte bu noktada bir çöp konteynerında yaşamanın gerçekten mümkün olup olmadığını düşünmeye başlamış.

Harrison Marshall’ın yeni evi, yalıtımlı ahşap çerçeveli ve beşik çatılı standart 3,6 m x 1,8 m ölçülerinde bir konteynerden oluşuyor.

Sanatçı çoğunlukla iş yerinde veya spor salonunda duş alıyor, yakın zamanda ısıtıcı ve ocak kullanmasını sağlayacak bir güç kaynağına bağlanmayı umuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın