Londra’daki Bir Evin Yenilenmesi

Turner Architects, güney Londra'da bir sıra evi yenileyip genişleterek, mevsimlerin değişen renklerini içeriye taşıyan avluların dahil edildiği bir dizi yaşam alanı yarattı.

Projenin amacı, Clapham’da birkaç yıldır terk edilmiş ve iç mekanı kötü durumda olan üç katlı bir konuta yeni bir yaşam kazandırmak.

Turner Architects, mevcut binayı restore etti ve arka bahçeye açılan büyük bir ek yapıya yerleştirilmiş yeni ortak yaşam alanları tasarladı.

Ek yapı, bazı yaşam alanlarını ayıran ve evin merkezinde korumalı dış mekanlar sunan bir çift avlu içeriyor.

Yemek odası ve mutfak ek yapının bahçeye en yakın kısmında yer alıyor ve avlulardan biri ile planın ortasında bir oturma odasından ayrılıyor.

“Orta avludaki tek kiraz ağacı, ilkbaharda çiçeklerin ortaya çıkmasını ve yaprakların renk değiştirmesini izleyebilen aile için bir saat haline geliyor.”

Mevcut binanın arkasındaki ikinci bir gömme avlu, alt zemin kattaki yatak odasına ve oyun odasına doğal ışığın ulaşmasını sağlayan bir ışık kuyusu işlevi görüyor.

Kapalı bahçeler için ilham kaynağı müşterilerin hayranlık duyduğu Hollanda’nın avlu resimleri, revaklı avlular ve Asya avlulu evleri olmuş.

Her iki tarafta yaşam ve yemek alanlarını birbirine bağlamak için orta avluyu çevreleyen açılabilir sürgülü kapılar bulunuyor. Yemek ve mutfak alanı, bu alanı kaplayan akordeon biçimli cam kapılar içeri çekilerek bahçeye de açılabiliyor.

“Bu, evin gerektiği gibi açılıp kapanmasını sağlamakla ilgiliydi. Güzel bir yaz gününde, evin kalbinde tek bir büyük alana açılabilen, gerçekten özel, korumalı bir açık alan var.”

Ev, bir koruma alanı içinde bulunuyor, bu nedenle 14 metre uzunluğundaki uzantı, mevcut mülke hizmet edecek ve komşu evleri etkilemeyecek şekilde tasarlanmış. Uzantının zemin seviyesi, çatı yüksekliğinin her iki taraftaki çitlerin üzerine çıkmasını önlemek için alçaltılmış. Açılı çatısı, mekanın genel yeşil alanını korumak için çim ve kır çiçekleri ile kaplanmış.

Mevcut binanın yenilenmesinde, iç mekanların biçimsel düzenlemesini geri getirmeye ve aynı zamanda onları modern yaşama uygun hale getirmeye odaklanılmış.

Yatak odalarının, çalışma alanları ve banyoların hücresel düzenlemesi, tipik avlularda veya manastıra özgü konaklama yerlerinde bulunan yaşam alanlarını yansıtıyor. Bu alanlar ayrıca uzantıyı bitişik caddenin karmaşasından da koruyor.

“Evin önünde yoğun bir Londra hayatı yaşıyorsunuz ve mevcut ev, arka tarafta sessiz, özel alanları koruyan bir savunma duvarı haline geliyor.”

Mevcut bina genelinde, korniş ve pencere gibi orijinal özellikler restore edilmiş veya değiştirilmiş. Uzantı, beyaz duvarları, çimento mutfak tezgahları ve küçültülmüş bir malzeme paleti oluşturan ahşap dolaplarıyla tezat modern bir estetiğe sahip.

Etiketler

Bir cevap yazın