Londra’daki Bir Eve Kutu Şeklinde Ek

Michael Collins Architects, Güney Londra'da bir tren istasyonunun yanında bulunan sıra eve kutu şeklinde, iki katlı bakır ve karartılmış karaçamdan inşa edilmiş bir ek bina tasarlamış.

Fotoğraflar: Jacob Milligan

Viktoryan tarzı eve yapılan bu ek, bir mücevher kutusundan ilham alınarak tasarlanmış.

Mimarlık ofisi, Londra’daki sıra evlere eklenen ve şehirde trenle seyahat ederken sıklıkla görülebilen bir çift bloklu eklemeyle evi geriye doğru genişletmiş.

Zemin kata bulunan oksitlenmiş bakır ek bina, bir mutfak ve yemek alanı içerirken, üstteki daha küçük karartılmış karaçamla kaplı ek binada ise bir banyo yer alıyor.

Ofis, evin yakınında bulunan demiryollarının yanı sıra arazinin doğasına ve evin baca temizleyicisi olan eski sahibine atıfta bulunmak için ek binanın dışını oksitlenmiş bakır ve kömürleşmiş karaçam gibi koyu renkli endüstriyel malzemelerle kaplamış.

Koyu dış cephenin aksine, iç mekanlar Inchyra mavisi dolaplar ve mutfakta kullanılan yansımalı altın yüzeylerle göze çarpacak şekilde tasarlanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın