Londra’da Viktorya Dönemine Ait Bir Evin Elden Geçirilmesi

İngiliz ofis Jamie Fobert Architects, kuzey Londra'da Viktorya dönemine ait bir evi elden geçirerek, aydınlık bir oturma odası ve traverten kaplı bir yüzme havuzunu içeren yeni bodrum katları tasarlamış.

House in Primrose Hill’in dışı öncekiyle aynı görünse de yenileme sırasında geniş, beş yatak odalı bir aile evi oluşturmak için iç mekanı tamamen değiştirilmiş.

Ofis tasarımda, yeni alanların evin geri kalanı kadar aydınlık ve rahat olmasını sağlamak için camlı duvarlar, ışıklıklar ve tavan pencereleri dikkatli bir şekilde kullanmış.

Projenin çıkış noktası, orijinal villa içinde çağdaş yaşam alanları yaratmak, ışık, hava ve hacim getirmek ve binanın dokusunu nazikçe genişleterek bahçeye sirkülasyon ve manzara yaratmak olmuş.

Proje bir mühendislik başarısı göstermiş. Evin iki orijinal katı geçici olarak askıya alınmış ve önceki bodrum katının yeniden inşa edilmesine ve altına ekstra bir katın yerleştirilmesine imkan sağlanmış.

Biri evin önünde ve diğeri ayrı bir yan uzantıda olmak üzere iki yeni merdiven, bu yeni alanların mevcut evle iyi bir şekilde bağlantılı olmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Üst bodrum kat tüm aile yaşam alanlarını içerecek şekilde planlanmış. Açık plan bir alan büyük bir ceviz dolap aracılığıyla farklı bölgelere bölünmüş. Dolabın bir yanında mutfak ve kahvaltı masası, diğer yanında yemek odası, önünde salon ve lobi bölümleri yerleştirilmiş.

Alanın eğimli seviyesi, arka tarafa camlı duvarlar eklemeyi mümkün kılarak bu kattaki odaların arkadaki küçük bir bahçeye açılmasını sağlamış.

Alt bodrum kat, yukarıdan mümkün olduğunca fazla gün ışığı alacak şekilde tasarlanmış.

Yüzme havuzunun sonuna yerleştirilmiş bir çatı penceresi, traverten yüzeylerde dramatik bir ışık ve gölge oyunu yaratmış. Bir çalışma ve misafir odası, iki avlu aydınlatması etrafında düzenlenmiş.

Her iki katta kullanılan brüt beton kirişler ile evin diğer bölümlerinden daha endüstriyel bir hava yaratılmış.

Üst katlardaki odalar daha geleneksel bir Viktorya karakterine sahip olacak şekilde tasarlanmış. Bu katlar yatak odaları için ayrılmış. Zemin katta ana yatak odası ve ebeveyn banyosu, birinci katta birbirinin benzeri iki yatak odası ve dönüştürülmüş çatıda bir yatak odası daha planlanmış.

Ofis proje için doğrama elemanları, siyah çelik bir yemek masası ve bir dizi geometrik aydınlatma armatürü de tasarlamış.

Etiketler

Bir cevap yazın