Londra’da Viktorya Döneminden Kalma Bir Evin Yenilenmesi

İngiliz mimarlık stüdyosu Moxon Architects Londra'da Viktorya dönemine ait bir evi yeniledi ve bodrum katını kazarak, parlak, minimalist iç mekanlara sahip bir uzantı ekledi.

Kuzey Londra, Islington’da bir koruma bölgesinde bulunan 19. yüzyıl öncesinden kalma ev daha önce bağlantısız ve hücresel bir plana sahipti.

Ofis, evin içini boşaltıp yeniden tasarladı ve arka tarafa, açık plan yaşam alanları ve gömülü bahçesi olan küçük bir uzantı ekledi.

“10 yıl önce kendisi için daire tasarladığımız bir müşterimiz yeni evi için daha açık fikrilerle bize geri döndü. Hayali eğlenebileceği ve bahçesinin tadını çıkarabileceği bir dizi minimalist açık alandı.”

Stüdyo, üst katlarda yatak odaları ve evin alt katlarında eğlenceli alanlar bulunan üç yatak odalı teraslı evin geleneksel izlerini korumaya çalıştı. Bunu yapmak için, binanın bodrumunu kazdı ve güneye bakan gömülü bir bahçeye açılan tam genişlikte yaşam alanı oluşturmak için evin arkasına küçük bir uzantı ekledi.

“Tasarımın çıkış noktası arka bahçeye açılan bir yaşam alanı oluşturmaktı. Sıcak bir iklimde büyüyen müşterimiz, güneye bakan arka bahçesi için bu mülkü özellikle tercih etti. Bu yönelimle, hafif malzemelerden oluşan güneş alan gömülü bir bahçe yaratmayı başardık.”

Evin alt katı, Moxon Architects’in beyaz beton tuğla ve beyaz reçine zeminler kullanarak elde ettiği canlı beyaz bir palete sahip.

Beton tuğlalar, görsel bir bağlantı ve iki alan arasında kesintisiz bir geçiş oluşturmak için gömülü bahçeye doğru uzanıyor.

Zeminden tavana cam sürgülü kapı, yeni oturma odasına ve mutfak alanına ışık sağlamak için iki seviyeli bahçeyi iç kısımdan ayırıyor.

Alt zemin katta, binanın ön tarafında yer alan mutfak, mekanın canlılığına sıcak bir kontrast sağlayan meşe kaplı dolaplarla donatılmış.

Ahşap döşemeler, açık plan yaşam alanı boyunca uzanıyor ve ayrıca zemin alanından maksimum fayda sağlamak için merdivenler, yardımcı alanlar ve boşluklar arasındaki duvarları kaplıyor.

“Birincil odalar maksimum oranlarına genişletilirken, destek işlevi gören ikincil odalar birbirine kenetlenen bir bulmacanın parçaları gibi ortaya çıkan boşluklara yerleştirildi. Sonuç, ölçeğe göre değişen ve tümü olması gereken yerlere yerleşmiş gibi hissettiren bir dizi alan.”

Zemin katta, döneminin özelliklerini içeren muntazam yaşam alanı, bembeyaz, minimal estetiğin bir istisnası.

Evdeki orijinal pencere pervazları, şömine, kornişler ve bir tavan göbeği restore edilip duvarlara uyması için koyu maviye boyanmış.

Üst kattaki yatak odaları, açık, beyaz boyalı duvarlarıyla minimalist tasarıma dönüşü simgeliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın