Londra’da Tropik Bir Vaha

Mimar Tim Robinson, Hackney’de bulunan bahçesinin arka tarafında, bahçenin tropikal bitkileriyle uyum sağlaması için duvarlarında yeşil terrazzo malzeme kullanılan bir stüdyo ve atölye inşa etti.

Yaratıcı tasarım ve mimarlık stüdyosu Sonn’un yöneticisi Robinson, Hackney’deki tek yatak odalı dairesinin bahçesine çalışmak ve dinlenmek için yeni bir alan eklemek istemiş. Viktorya döneminden kalma üç katlı sıra evlerin arka cephesine bakan stüdyo, bahçenin kuzey ucunda yer alıyor.

Bahçedeki ağaçların altında yer alan tek katlı yapının çevresindeki yeşil öğelerle bütünleşmesi için cephe, orman yeşili terrazzo ile kaplanmış.

Bina, ön tarafta stüdyo alanı ve arkada bir atölye olmak üzere iki ayrı ama bitişik odadan oluşuyor.

Özel sipariş üzerine üretilen terrazzo kaplama, yapının etrafını sarıp stüdyo alanına kadar uzanmış. Tasarlanmış taşa karıştırılan renkli benekler, binada kullanılan malzeme paletiyle uyum sağlamış.

Stüdyoda, bir duvarı kaplayan vitraylı bir masa bulunuyor.

Mekanın arkasındaki dar pencere ve öndeki cam kapılar, bahçe ile olan görsel bağlantının sürekliliğini sağlıyor.

Stüdyonun üç tarafında yer alan, koyu gri alüminyum çerçevelere sahip pencereler sayesinde iç mekana bol miktarda doğal ışık giriyor.

Stüdyonun arka duvarını kaplayan dolaplar, alanı huzurlu bir misafir yatak odasına dönüştüren gizli bir katlanabilir yatak içeriyor.

 

Özel tasarım bir bank ile mekan, palmiye ağaçlarının bulunduğu taraçaya bağlanmış.

Yapının arka tarafında yer alan atölye alanına, çıkıntılı terrazzo kaplamaya gizlenmiş bir kapıdan ulaşılıyor.

Atölye kısmında aletler için büyük bir delikli pano ile bir lavabo ve saklama alanı yer alıyor.

Çatıdan gelen gün ışığı ile aydınlanan alanda lavabo için kullanılan su, binanın yanındaki su deposundan sağlanıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın