Londra’da New York Havası Estiren Bir Bina; Buckle Street Studios

New York merkezli mimarlık ofisi Grzywinski+Pons, Londra’nın doğusunda bulunan Aldgate East Mahallesi'nde Buckle Street Studios isimli zarif bir gri tuğla ve cam blokla sarılmış karma kullanımlı bina tasarladı.

Matthew Grzywinski ve Amador Pons tarafından tasarlanan binada, özel ve kiralık daireler, ortak çalışma alanı, toplantı odaları, konsept mağazalar ve bir kafe yer alıyor.

Sıcak gri tuğla, cam bloklar ve rustik, nikel kaplamalı metal panellerden oluşan dış kaplama ile hayata geçirilen bina 13 kattan oluşuyor.

Binanın içinde, açık renkli ahşap, dokulu sıva ve çok sayıda lüks, dokunsal kumaştan oluşan bir malzeme paletiyle tasarlanan sıcak, zengin bir şekilde dekore edilmiş bir iç mekan yer alıyor.

Mimarlık ofisi, bina kabuğundan iç mekanlara ve hatta ısmarlama mobilya ve donanımlardan bazılarına kadar her şeyi tasarlamış.

Ofis planlama sürecinde, tasarımın hem kütle hem de eklemlenmede mimari aracılık rolünü yerine getirmesini sağlamak için belediye yetkilileriyle birlikte çalışmış.

İnşaat alanının daha geniş kentsel bağlamını dikkate alma sorumluluğunun bilincinde olan ofis, daha küçük tarihi binalardan daha yeni yüksek yapılara doğru olan arkitektonik sıçramayı yumuşatmak için uygun malzemeleri belirlemiş ve tasarımı buna göre tamamlamış.

Çoğunlukla üst katlarda yer alan dairelerde de benzer şekilde organik malzemeler ile nötr ve doğal renklerin bir karışımı kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın