Londra Olimpiyat Parkı, South Park ile Canlanıyor

Olimpiyat Parkı Bağış Kuruluşu (OPLC), Kraliçe Elizabeth'in adını taşıyan Olimpiyat Parkı'nda gerçekleştirilecek yeni bir kamusal alan tasarımı için 5 adet aday proje yayınladı.

Olimpiyat stadyumu, su sporları ve ArcelorMittal sahası arasında yer alan “South Park” büyük çaplı organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Paris’ten Agence Ter’in öncülüğündeki tasarım ekibi, her ikisi de Londra bazlı firmalar olan Gustafson Porter ve James Corner Field, Kaliforniyalı ünlü peyzaj mimarı Ken Smith ile Hollandalı ekip West 8, bu kimin düzenlediği tanımlı olmayan anonim yarışma kapsamında tasarım geliştirmeleri için seçilmiş.

Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’dan 100’ü aşkın başvurunun yapıldığı yarışmada finale kalan tasarımlar kamuya açık bir sergi ile ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Bu yeni alan ile birlikte rekreasyonel kullanımın yanı sıra kültürel organizasyonların gerçekleşeceği güzel ve karakteristik bir alan oluşturmak hedefleniyor.

Öngörülerden yola çıkarak bu yeni parkın Londra’nın en dikkat çekici ve en yeni kamusal alanı olacağı ve her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edileceğini söylemek mümkün.

Etiketler

Bir yanıt yazın