Londra Karmaşasından Kaçmak, İçe Dönmek

Londra Karmaşasından Kaçmak, İçe Dönmek

Russell Jones tarafından tasarlanan Highgate, Londra'daki bu evin strüktüründe, kaplaması ve iç tasarımı için sürdürülebilir kaynaklı ahşap kullanılmış.

Koruma alanındaki uzun, dar bir arsada yer alan 127 metrekarelik, dört katlı evde “dış dünyadan kaçış” yaratmak için pastel renk ve doğal malzemelerden oluşan bir palet kullanılmış.

Arsa sınırında kullanılan tuğla duvar ile birlikte, tüm dış cephe Sibirya karaçamı ile kaplanırken iç mekanda mutfaktaki beyaz porselen yüzeylerle kontrast oluşturacak şekilde, gömme kapılar ve dolaplarda Douglas köknarı kullanılmış. İstiflenmiş, ahşap çerçeveli doğrusal hacimler, yasal geri çekilme gereksinimlerine göre ve komşu Edward Dönemi evlerine uyumlu olacak şekilde düzenlenmiş.

“Birbirine bağlı dikey hacimlerden oluşan bir dizi form, orijinal 5,1 metrelik garaj genişliğinin, bitişik yapıların yakınlığının ve gerekliliklerinin sonucu ortaya çıktı. Birtakım zorluklar, Londra’nın tanıdık ev ortamından kaçınan bir ev yaratmak için bir fırsat olarak görüldü. İç yerleşim düzeni ve yapısı, yaşam gereksinimlerine ve konuma doğrudan bir yanıt olsa da, karakteri ve atmosferi, bellek ve deneyimden ve dışarıdaki dünyadan bir kaçış yaratma arzusundan kaynaklanmaktadır.”
Russell Jones

Evin geriye dönük girişi, eski garajın arsadaki konumunu yansıtıyor, evin arkasındaki terasa ve duvarla çevrili bahçeye doğrudan bir bağlantı oluşturan uzun bir hacme yol açıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın