Londra Camden’deki Demir Yolunun Kullanılmayan Kısmı Yeşil Alana Dönüşüyor

Studio Weave ve Architecture 00'ın oluşturduğu ekip, Londra Camden'deki yükseltilmiş demir yolunun kullanılmayan bir kısmının, New York High Line benzeri kalıcı yeşil alana dönüşümünü kapsayan davetli yarışmayı kazandı.

Görsel: Camden Highline

Yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki parkın tasarımına ilişkin görseller, Seul’un kendi “High Line” projesinin açılışından birkaç gün sonra paylaşıldı.

Camden Highline (Görsel: Google Maps)

Lineer parklar, Manhattan’ın batı yakasındaki High Line‘ın başarısından sonra epeyce popüler oldu ve şimdi örnekleri Sidney (The Goods Line), Barselona (Jardins de la Rambla de Sants), Şikago (The 606), Seul ve diğer kentlerde uygulanmakta.

Camden Road Bridge (Görsel: Camden Highline)

Parkın Londra versiyonu Camden Highline’a, Camden Town Unlimited öncülük ediyor ve Camden’ı King’s Cross’a bağlayan parkı gerçeğe dönüştürmek için Network Rail ile birlikte çalışıyor.

Camden Road Station (Görsel: Camden Highline)

Camden Town Unlimited’den Simon Pitkeathley’e göre, North London Line’ın bir parçası olarak inşa edilen ve artık kullanılmayan demir yolunun dönüşümü, mevcut bisiklet yollarında ve yaya kaldırımlarında kaybedilen zamanı ve kalabalıklaşmayı azaltmayı amaçlıyor.

Kamusal Alanlar (Görsel: Camden Highline)

Etiketler

Bir yanıt yazın