London Design Museum’un Yeni Evi Bugün Açılıyor

London Design Museum, 5 yıl süren restorasyonun ardından, bugün yeni yerinde açılıyor.

London Design Museum, Kensington’da yer alan, 1960’da inşa edilmiş Commonwealth Institute binasında bugün açılıyor. Restorasyon çalışmalarının 2014’te tamamlanması bekleniyordu ancak yapının hiperbolik paraboloit çatısının mimari açıdan çözümünün zor olması açılışın gecikmesine neden olmuş.

Binanın iç tasarımını yapan John Pawson; yenileme çalışmasında OMA, Allies and Morrison ve Arup ofisleriyle birlikte çalışmış.

Müzenin önceki yerinde sahip olduğu sergi alanları 3 kat büyüyerek 10.000 metrekareye ulaşmış. 

Binanın zemin ve bodrum katlarında iki geniş geçici sergi salonu bulunuyor. Bu iki salon da iki kat tavan yüksekliğine sahip ve her sene 7’şer sergiye ev sahipliği yapabilecekler. Bodrum katında ayrıca, müze koleksiyonlarının satıldığı bir mağaza ile konferans ve söyleşilerin düzenlenebileceği 200 kişilik bir oditoryum yer alıyor. 

Birinci kat, kitaplar ve çizimlerin olduğu bir koleksiyonu içeren arşiv ve kütüphane gibi eğitimsel işlevlere ayrılmış. Bu kattaki ana mekan, Swarovski Vakfı Öğrenme Merkezi. Burada eğitim atölyeleri, dijital stüdyolar ve moda fotoğrafçısı Koto Bolofo’nun çektiği, binanın inşa sürecini gösteren fotoğraflardan bir seçki yer alıyor.

En üst katta, Londra tüp treninin 1:1 modeli, İngiliz yol işaret sistemleri, interaktif dijital moda parçaları gibi 1.000’e yakın objeyi içeren kalıcı bir koleksiyon sergileniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın