London Design District’in En Renkli Yapısı: D2

London Design District'in evrimi, etrafında gezindikçe renk değiştiriyormuş gibi görünen, Mole Architects tarafından tasarlanan yeni yapının açılışıyla devam ediyor.

580 metrekarelik eşkenar dörtgen şeklinde strüktüre sahip D2, Mole Architects’in Greenwich Yarımadası’ndaki ikinci binası.

London Design District, 2021 yılının Eylül ayındaki resmi açılışının ardından, yaratıcı endüstriler için Londra’da kalıcı evler olarak hizmet verme ve başkentteki yaklaşık 1.800 yaratıcı sektör çalışanını kariyerlerinin her aşamasında destekleme amaçlarını gerçekleştirme yolunda ilerliyor.

Sekiz öncü mimar tarafından tasarlanan 16 binadan oluşan bölge, uygun fiyatlı alanları, kapsamlı tesisleri ve esnek kira koşullarına sahip. 2021 yılının ilk çeyreğinin bitmesiyle mevcut alanının %92’den fazlası, bölgenin başarısının bir kanıtı olarak, pandeminin ardından işyerine dönen şirketlere ve bireylere ilgi uyandırıcı bir teklif sunarak yaratıcı işletmelere ayrılmış.

Faaliyete geçtiğinden beri bölge, öğrencilerden serbest çalışanlara, bölgenin eklektik ve mimari olarak yenilikçi binalarında çok yönlü çalışma alanlarını işgal eden daha büyük işletmelerine kadar herkesi destekleyen, gelişen ve dinamik yaratıcı bir merkeze dönüşmüş. Bu, seramik sanatçılarından moda tasarımcılarına, dans şirketlerinden VR stüdyolarına kadar farklı ve yaratıcı disiplinler dizisini kapsayan, gelişen yaratıcı ekosistem.

Mole Architects, D2’nin tasarımında sürdürülebilir ahşap mimarinin ilkelerini benimsemiş. Üç katın üzerinde beş çalışma alanına ev sahipliği yapan D2, Design District imar planındaki 16 binadan en küçüğü ama metal kaplaması ile belki de ne fazla dikkat çekeni.

Mole Architects’in Design District için tasarladığı ilk bina olan C2, merkezi avluya açılan, kortenle kaplanmış ziggurat şeklinde. Onun yeni tamamlanmış benzeri olan D2, daha küçük, eşkenar dörtgen şeklinde ve ilçenin güneydoğu köşesindeki giriş noktasında konumlanmış.

C2 paslı metalik dış yüzü, bir zamanlar Yarımada’da bulunan gazometreleri çağrıştırıyor. Buna zıt olarak, D2’nin yanardönerli renk değiştiren cephe kaplaması, bir gaz alevinin hareketli tonlarını akla getiriyor.

D2, Mole Architects’in imza malzemelerinden biri olan çapraz lamine ahşaptan inşa edilmiş. Çapraz lamine ahşap, pratik ve sağlam olmasının yanı sıra kadar betonarme binaların inşası için gereken enerjinin yarısına ihtiyaç duyuyor, ayrıca karbon deposu görevi yaparak karbondioksiti binanın dokusuna hapsediyor.

Strüktürel ahşaplar, mekan karakterini vermekle kalmayıp aynı zamanda ek kaplama malzemelerine olan ihtiyacı ortadan kaldırarak ve daha hızlı bir inşa programı sağlayacak şekilde, iç duvarlarda ve merdivenlerde açıkta bırakılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın