LocHal Kütüphanesi Yılın Yapısı Seçildi, Türkiye’den İki Proje Ödül Listesine Girdi

4-6 Aralık 2019 tarihleri arasında Amsterdam'da gerçekleşen WAF 2019'un ödül listesi ve kazananlar açıklandı.

LocHal Kütüphanesi

LocHal Kütüphanesi / Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau, Inside Outside – Petra Blaisse

4-6 Aralık 2019 tarihleri arasında Amsterdam’da gerçekleşen WAF 2019’un kazananlar listesi ve kazananlar listesi içinden seçilen yılın binası açıklandı. LocHal Kütüphanesi yılın binası seçildi. Mecanoo, Hollanda Tilburg’da LocHal Kütüphanesi olarak yeniden işlevlendirilen yapının kütüphane, kafe ve ofislerinin iç mekân tasarımını gerçekleştirdi. Önceden Hollanda Ulusal Demiryolları tarafından kullanılan yapı, Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau ve Inside Outside/Petra Blaisse’ten oluşan mimari ekip tarafından dönüştürüldü.

Var olan yapıdan yararlanan kütüphane yeni strüktürel elemanları en aza indirirken, etkileşim ve yeni bilginin yaratılışı için geniş imkan sunuyor. Bina; kütüphane, sanat organizasyonları ve ortak çalışma alanlarınca paylaşılan mekanlar içeriyor. Ayrıca, dersler ve kamusal etkinlikler için ayrılan mekanların yanında, ziyaretçilerin yeni beceriler kazanabilecekleri bir dizi “lab”da yapıda bulunuyor.

WAF 2019 ödüllerinin kazananlarını belirleyen jüri heyetinde Ben van Berkel, Aaron Betsky, Anuradha Mathur, Murat Tabanlıoğlu ve Maria Warner Wong görev aldı.

WAF 2019’da Türkiye’den de iki proje ödül listesinde yer aldı. Kazanlar kategorisinde, Future Project Leisure Led Development başlığı altında Haliç Tersanesi (Tabanlıoğlu Mimarlık); mansiyon kategorisinde, Culture – Future Project başlığı altında Çanakkale Anten Projesi (IND [Inter.National.Design] & Powerhouse Company) ödül listesine girdi.

Haliç Tersanesi Projesi / Tabanlıoğlu Mimarlık

Çanakkale Anten Kulesi Projesi / IND [Inter.National.Design] & Powerhouse Company

Etiketler

Bir yanıt yazın