Lizbon’daki Okula Hafif Bir Ek

Falanstério, Lizbon'daki bir okula, mevcut yapıya aşırı yük gerektirmeyen hafif bir ek tasarladı.

Tasarımda, yuvarlatılmış şekillere odaklanan, açıları, köşeli kenarları azaltan ve pastel renk paleti kullanan, dinginlik ve uyumu hedefleyen yeni bir mekan önerisi sunulmuş. Bu yaklaşım sayesinde alan, sosyalleşmeye ve dahil olmaya izin vererek, işbirlikçi faaliyetleri ve ruhları teşvik ederek sakinliğe ilham veriyor.

Sınıfların biraz geri çekilmesiyle, yeni inşaatın bitişik arazi üzerindeki etkisi büyük ölçüde azaltılıyor. Güneydeki açıklıklar da hava kalitesini iyileştirmek ve çapraz havalandırma oluşturarak sınıfın sağlığını artırmak için havalandırma yuvalarıyla oluşturuluyor.

Bu bağlamda, okulun yeni eklentisi, okulun güney kısmına 6 oda, sıhhi tesisler ve küçük bir depo ile kuzey kısmının maksimum yüksekliğini asla geçmeyecek şekilde yeni bir kat ekliyor. Tüm odalar, öğrencilerin olumsuz hava koşullarına maruz kalmamasını ve dış alanın korunmasını sağlayan bir gölgelik ile birbirine bağlanıyor.

Erişilemez ve az bakım gerektiren yeşil çatılar, görsel etkiyi en aza indirmek ve pasif sistemlerle odaların ısıl koşullarını iyileştirmek için seçilmiş.

Seçilen malzemeler ideal termal ve akustik konforu garanti ediyor ve estetik ve yapısal kalite sağlıyor. Duvarlar için mantolama sistemi ve OSB kullanılarak hafif bir metal yapı seçilmiş. İç yalıtımda hava dağıtma kutusu, taşyünü ve çift alçı levha bulunuyor. Aynısı, peyzajlı bir çakıl tabakası, su yalıtım perdesi, OSB levha, hava kutulu metal yapı, taş yünü yalıtımı ve iç kısımda alçı levhadan oluşan çatı konstrüksiyonu için de geçerli.

Etiketler

Bir yanıt yazın