Lizbon’da 70 Yıllık Villaya Yeni Çehre

1950'lerin mimarisini çağdaş mekanların konforu, ferahlığı ve parlaklığıyla birleştiren Lizbon'un Restelo semtindeki üç katlı ev, João Tiago Aguiar Arquitectos tarafından yenilendi.

João Tiago Aguiar Arquitectos, 70 yıllık bir villayı yenilerken onu Tagus nehrinin muhteşem manzarasına sahip şehrin ayrıcalıklı bir bölgesinde yer alan lüks bir eve dönüştürdü.

Mimari açıdan bakıldığında, evin dış cephesi tamamen yenilenmiş, iç mekanı tamamen akıcı, canlı ve uyumlu hale getirilmiş.

Yüzme havuzu, barbekü, garaj / çamaşırhane ve tuvaleti kaplamak için el yapımı üç boyutlu yeşil fayanslar uygulanmış. Bu hacimler yeşil rengiyle gizlenerek doğal çevre ile dengeli bir ilişki sağlanmış. Aynı şekilde evin alt kattaki mevcut uzantısı da aynı malzeme ile kaplanmış, böylece birçok bölüm ortak bir motif etrafında birleştirilmiş.

Evin dış cephesinde, güneye doğru konumlanan, alt ve daha korunaklı alandaki yüzme havuzuyla daha uzun süre güneş ışığından faydalanan yaşam alanı yer alıyor.

Evin çok fazla odası olduğu için mimarlık ofisinin projeyi tasarlarken yaklaşımı, bu alanları birbirine bağlamak için dolaşım bölgeleri oluşturmak, oturma odası ve yemek odası arasına geniş sürgülü kapılar yerleştirerek doğal ve çok yönlü bir sosyal alan yaratmak olmuş.

Sosyal alanlar orta kata yerleştirilirken, özel alanlar alt ve üst katlar arasında paylaştırılmış. Üst katta 4 yatak odası, alt katta ise bahçeye ve yüzme havuzuna doğrudan erişimi olan ebeveyn yatak odası bulunuyor. Yatak odasının üstünde, orta katta, önceden var olan teras iyileştirilerek Tagus nehrinin olağanüstü manzarasını sunan bir yaşam alanı yaratılmış.

Dışarıda kullanılan aynı üç boyutlu el yapımı karonun beyaz rengi iç mekanda merdivende yeniden ortaya çıkıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın