Linea Tusavul Mimarlık’a Ödül

International Hotel Awards'ta (Uluslararası Otel Ödülleri- 2012-2013) Türkiye’den 5 proje ödül kazandı. Linea Tusavul Mimarlık Sentido Zeynep Golf&Spa Resort Hotel ile “En iyi Otel” dalında ödül aldı.

Golf, spa, deniz, olimpik yüzme, futbol, tenis gibi aktiviteleri bünyesinde bulunduran yapı 5 yıldızlı bir tesis. Mevcut yerleşime ek bir golf ve resort otel olarak, manzaraya ve güneye bakan bir yay şeklinde tasarlanmış. Balkonlar tüm bina boyunca devam ederek yay etkisini kuvvetlendiriyor. Binanın kademeleri kitlenin sert ifadesini yumuşatmış ve ortaya çıkan bahçeli teraslar süit oda olarak değerlendirilmiş. Yapının önünde oluşan tek katlı ters yay kitle, binadan iç bahçeler ile koparılmış ve bu bahçelere bakan duvarlar bitkiyle kaplanarak yeşillendirilmiş.

Erdal Tusavul Hakkında

1962 yılında İTÜ mimarlık böümünden mezun oldu. Türkiye ve İtalya’da çalıştıktan sonra 1986’da Linea Tusavul mimarlık bürosunu kurdu ve günümüze kadar birçok ödüllü projeye imza attı. Otel projelerinde uzmanlaşmış olmanın yanı sıra, yurtiçinde ve yurtdışında, alışveriş merkezi, kongre sarayı, rezidans villa gibi çok sayıda mimari ve dekorasyon projesi bulunmaktadır. Projelerinden bazıları; Lesottomans Hotel (İstanbul) , Han Çadırı (Kazakistan,Foster+Partners ile), Astana Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezi (Kazakistan), NovyArbat 31 İş merkezi (Moskova), Hilton Otelleri (Bomonti, Mardin, Urfa), Bodrum Escana Evleri, Attelia Resort Hotel, Ela Quality Resort Hotel, Antedon Deluxe Hotel, Halkalı Marriott Courtyard Hotel, Rixos Astana, Rixos Bodrum, Moskova Lazurnaya Hotel.

Etiketler

Bir yanıt yazın