Leth & Gori, Eski Bir Çiftlik Yapısını Dönüştürdü

Leth & Gori, Eski Bir Çiftlik Yapısını Dönüştürdü

Leth & Gori, Danimarka'nın Stubberupgård kentindeki eski bir çiftlikte bulunan bir bakım tesisini yeniledi ve savunmasız sakinlerinin ihtiyaçlarını sağlayan tuğla kaplı konaklama binaları ekledi.

Fotoğraflar: Laura Starmer

Leth & Gori, 1930’lardan beri Kopenhag belediyesi tarafından ruh sağlığı sorunları olan hastalar için kullanılan, Borup kasabası yakınlarındaki mevcut tesislerin genişletilmesini üstlendi.

Mimarlık ofisi, önceki ortak banyolu, küçük konaklama birimlerini değiştirerek mini mutfaklı ve banyolu bir dizi müstakil daire yaratmış. Mevcut binaların bir kısmı dönüştürülürken, yeni binalar eskilerinin yanından uyumlu olacak şekilde tasarlanmış.

Ana çiftlik binası, sakinlerin işlettiği bir kafe ve ortak yaşam alanları da dahil olmak üzere ortak tesislere ev sahipliği yapacak şekilde dönüştürülmüş. Binanın birinci katında personel için ofisler ve toplantı odaları bulunurken, ikinci kat ortak bir oturma odası etrafında düzenlenmiş altı daire yer alıyor.

Tarihi ek bina ve 1930’da inşa edilen ev, ek konaklama birimine dönüştürülürken, eski bir taş ahır, esnek bir aktivite ve depolama alanı sağlamak için korunup restore edilmiş.

Leth & Gori ayrıca eski ahırların her iki yanına iki yeni yapı yerleştirmiş ve orta avluyu rüzgardan korumaya yardımcı olan uzun, alçak katlı bir hacim yaratmış.

Tuğla kaplı kanatlar, ortak bir mutfak ve yemek alanı, küçük bir spor salonu ve bir atölye gibi ortak tesislerin yanı sıra 14 adet iki yatak odalı daireye ev sahipliği yapıyor.

 

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın