Le Stella: Dalgalarının Vücut Bulduğu Bina

Jean-Pierre Lott Architecte tarafından tasarlanan heykelsi yapı, Monako Prensliği'nin tarihi sokakları ve alışveriş merkezleriyle dolu küçük şehirlerinden olan La Condamine'in kalbinde bulunuyor.

Akıcı aerodinamik çizgilere sahip yapı, iki temel parçadan oluşuyor: iş faaliyetlerine ev sahipliği yapan zemindeki cam kaide, okul ve ofisler (asma kattan, 2. kata kadar) ve bu tabandan yükselen, beyaz mozaikle kaplı bir yelken gibi yükselen, birbirine açık hava koridorları ile bağlanan konut birimleri (3. ve 12. kat arası).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Stella, gücünü bu soyut ikilikten alıyor: sadelik ve hareket halinde gibi görünen formu. Binanın dans eden kıvrımları yoldan geçenlere sürekli değişen organik bakış açıları veriyor. Büyük beyaz bir kurdele gibi sarılan açık hava koridorlarının ışıkla olan oyunu, binanın heykelsi yönünü ortaya çıkarıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Açık Hava Koridorları

Cam korkuluklu yaya köprüleri tasarımın kilit unsuru. Binalar arasında geniş bir görsel perspektif sunan bu köprüleri kullanmak şehri keşfetmek için bir fırsat haline dönüşüyor.

Farklı bloklar arasında asılı duran bir yaya köprüsü ağı olarak hayal edilen bu köprüler, dairelere ve spor salonlarına erişim sağlayan iletişim merkezleri olarak işlevlendirilirken, aynı zamanda yapıyı Monako’nun La Condamine şehrine de bağlıyor.

Tüp Daireler

Şehrin merkezinde yer alan Le Stella, genç nüfus için “tüp daireler” olarak tasarlanan, küçük boyutlu tekil daireler sunuyor. Tavan yüksekliği 3,7 m ve kat alanı 5,7×13 m olan bu dubleks dairelerin üst katında yatak odası, alt katında ise oturma odası bulunuyor. Oturma odaları binada bulunan iç caddelere sundurma teraslarla açılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın