Le Corbusier: The Complete Buildings

Fotoğrafçı Cemal Emden'in çektiği, günümüze kadar gelmiş Le Corbusier yapılarının fotoğraflarından oluşan, mimar Burcu Kütükçüoğlu'nun editörlüğünü yaptığı kitap, 15 Eylül 2017'de Prestel'den yayımlanacak.

Kitabın tanıtım metninden:

Fotoğrafçı Cemal Emden, 2010 senesinde usta mimar Le Corbusier’in tasarladığı her binayı belgelemeye başladı. 3 kıtayı kateden Emden, mimarın ayakta kalan bütün yapılarını (52 yapı) fotoğrafladı. Kitapta yer alan her yapı iç ve dış mekan detayları açığa çıkacak şekilde çeşitli açılardan çekildi. 

Kitap boyunca aralara serpiştirilen, öncül mimarlar ve öğrenciler tarafından kaleme alınmış metinlerdeki yorumlar da en az çekilen binaların kendileri kadar büyüleyici ve çeşitli. Kitap resimli ve ek açıklamalı bir dizinle sona eriyor. 

Proje, Le Corbusier’in, 1905’te İsviçre’de tasarladığı Villa Vallet’den, Marsilya’da 1947’de tamamladığı çığır açıcı Unité d’Habitation’a kadar tüm mimari üretimlerinin külliyetini sunuyor.

Sonuna kadar merak uyandıran kitap, mimarın hayranlarının ve modern mimarlığın temeli konusuna ilgisi olan herkesin ilgisini çekecek.

Yayın Tarihleri:

Birleşik Krallık: 15 Eylül 2017

ABD: 15 Ekim 2017

Ayrıntılı bilgiye https://prestelpublishing.randomhouse.de/book/Le-Corbusier/Cemal-Emden/Prestel-com/e530360.rhd#biblios adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın