Laodikya Antik Kenti’ne Ziyaretçi Akını

M.Ö 3. yüzyılda kurulan ve o dönemde Anadolu'nun en büyük kentlerinden olan Laodikya Antik Kenti'ni, 11 ayda 83 bin 526 kişi ziyaret etti, bu rakamın yıl sonunda 100 bine ulaşması hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Belediyesi arasından imzalanan protokolle, 19 Ağustos 2008’de Denizli Belediyesi’ne devredilen Laodikya Antik Kenti’nde, çalışmalar bu tarihten itibaren hız kesmeden devam ediyor.

Bu yıl Kasım ayı sonu itibariyle antik kenti 83 bin 526 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kaydedilirken, bu sayının yıl sonunda 100 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, inanç turizmi açısından ayrı bir önemi bulunan Laodikya’nın medeniyetler tarihinde de çok önemli bir merkez olduğunu dile getirdi. İncil’de bahsi geçen 7 kiliseden birinin burada bulunduğunu kaydeden Zolan, şunları söyledi:

“Anadolu’nun Efes kadar büyük antik kenti Laodikya’dır. Anadolu’nun en büyük stadyumu burada bulunuyor. 10 bin dönüm arazi üzerine kurulan bir yer ve 8 yıldır kazı çalışmaları sürüyor. Belki yüzlerce yıl kazı çalışması devam edecek. Denizli’nin böyle bir antik kente sahip olması harika bir olay. Denizli Belediyesi olarak Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ile Laodikya’da Türkiye’de görülmeyen ve şu ana kadar yaşanmayan yoğunlukla bir kazı çalışması yapmaktayız. Yaklaşık 500 kişiyle kazı çalışmaları yapıyoruz. On iki ay kazı çalışması yapılabilen bir alan burası. Antik kentlerimizin zenginliği açısından en iyi ve en zengin şehirlerden biri olduğumuza inanıyoruz”

Etiketler

Bir yanıt yazın