Tarihi Bir Binanın Modern ve Aydınlık Daireye Dönüşümü

Tarihi Bir Binanın Modern ve Aydınlık Daireye Dönüşümü

LAMA Studio, Barselona'nın hareketli Eixample semtinde tarihi bir ticari binayı modern ve aydınlık bir konuta dönüştürdü.

CASTILLEJOS dönüştürme projesi, çağdaş estetiği şehrin zengin mimari mirasıyla harmanlayan bir apartman dairesi yaratmak için yapının zemin katına yeni bir soluk getirdi.

54 metrekarelik bir alanı kaplayan tasarım, küçük alandan en iyi şekilde yararlanacak ve sakinlerin yaşam tarzlarına uyacak şekilde kat planlarını yeniden yapılandırdı. Bu uygulama alan ve ışığı optimize etmeye öncelik veriyor.

Modern Estetiğin Mimari Mirasla Birleştirilmesi

Projenin odak noktası, temel fonksiyonları gizlice barındıran merkezi bir çekirdek. Bu özellik, çevredeki alanların nötr tonlarına karşı çarpıcı bir kontrast görevi gören koyu kırmızı renkle vurgulanan belirgin bir yapı ile işaretlenmiş.

Bu çekirdekten bir asma kat yükseliyor ve yatak odası olarak hizmet veren belirgin bir yükseltilmiş alan yaratıyor. Bu, mevcut alanı optimize ederken aynı zamanda bir mahremiyet unsuru ve ana yaşam alanlarından ayrım sağlıyor.

Ek olarak LAMA Studio, tasarıma hem pratik hem de estetik amaçlara hizmet eden büyük sürgülü kapıları entegre etmiş. Bu kapılar, her dairenin kullanım esnekliğini artırırken farklı alanları ihtiyatlı bir şekilde bölerek veya birbirine bağlayarak sakinlerin çeşitli ihtiyaçlarına uygun uyarlanabilir bir yaşam deneyimi sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın