Labirent gibi üst geçit

Rize'de karmaşık görüntüsü nedeniyle labirente benzetilen 300 metre uzunluğundaki yaya üst geçidinin bir benzeri de Artvin'in Hopa İlçesi Kemalpaşa Beldesi'nde bulunuyor.

Rize’de altından bir cadde ile dört şeritli karayolu geçen ve karmaşık görüntüsü nedeniyle labirente benzetilen 300 metre uzunluğundaki yaya üst geçidinin bir benzeri de Artvin’in Hopa İlçesi Kemalpaşa Beldesi’nde bulunuyor. Uzunluğu ve dönemeçleriyle dikkat çeken yaya üst geçidinden bir kol da köy yoluna bağlanıyor.

Kemalpaşa Beldesi’nin Liman Köyü’nde, Karadeniz Sahil Yolu üzerine inşa edilen yaya üst geçidi, görüntüsü ile Rize’deki labirent üst geçidini andırıyor. Karadeniz Sahil Yolu’nun üstünden geçen yaya geçidinden uzun bir kolun Liman Köyü yoluna bağlanması, ortaya karmaşık bir görüntü çıkarıyor. Yaya geçidinin bir ucundan diğer ucuna ulaşmak için 200’e yakın basamak çıkmak ve 300 metreye yakın yolu yürümek gerekiyor. İlginç yaya geçidinin sahile yakın bölümdeki ucu ile köy yoluna bağlanan diğer ucu arasında yakaşık 70 metre yükseklik farkı bulunuyor. Yaya üst geçidinin arazi yetersizliği nedeniyle bu alana yapıldığı, daha sonra da Liman Köyü yoluna bağlantı yapılması nedeniyle ortaya böyle bir görüntünün çıktığı belirtildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın