Kuzguncuk’ta Gizli Tehlike

Özel okula dönüşmekten son anda kurtulan Kuzguncuk Bostanları yine yapılaşma tehlikesiyle karşı karşıya...

Özel okul yapılmaya çalışılan ancak çevrecilerin itirazı üzerine son anda kurtulan Kuzguncuk Bostanları arazisi bir kez daha ihaleye çıkıyor. Arazi bu kez Vakıflar 2’nci Bölge Müdürlüğü tarafından bostan olarak kiraya veriliyor. İlk bakışta olumlu görünen kararın ardında ise bir şart var. Buna göre, arazi için başka bir inşaat ihalesi yapıldığında, kiracı alandan çıkmayı baştan kabul edecek.

KİRACIYA ŞART GETİRİLDİ

Yarın saat 10:30’da gerçekleştirilecek ihalede aralarında Kuzguncuk Bostanları’nın da olduğu Vakıflara ait pek çok taşınmaz kiraya verilecek. Bostanlar, daha önce de ihaleye çıkarılmış ve özel okul yapılma kararı alınmıştı. Çevreciler ve Kuzguncuklular Derneği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na itiraz etmiş, Bakanlık İl Müdürlüğü Komisyonu da, projenin mimarî dokusu ve yakın çevre yapı karakterine uygun olmadığı gerekçesiyle projeyi reddetmişti. Çevrecilerin sevinci alanın tekrar ihale yoluyla kiraya verilmesiyle yarım kaldı. İhale, Vakıflar 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde duyuruldu. İhaleyi Vakıflar 2’nci Bölge Müdürlüğü de doğrulayarak, “Burası bostan olarak kiraya verilecek. Ancak kurumumuz tarafından yapılacak olan bir inşaat ihalesi durumunda kiracı, alanı boşaltmayı baştan kabul edecek” açıklaması yaptı.

Kuzguncuklular Derneği Başkanı Tülay Onat, ihaleye konulan özel şartın, alanı tekrar yapılaşmaya açacağını belirtti. Onat, şunları söyledi:

“YİNE MÜCADELE EDERİZ”

“Daha önce pek çok kez burası yapılaşmaya açılmak istendi ama biz her türlü mücadeleyi vererek bostanları kurtardık. Bir kez daha böyle bir şey olursa yine aynısını yapacağız. Biz bu alanın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. İhale sabahı biz de Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü binası önünde olacağız.”

Etiketler

Bir yanıt yazın