Kuzguncuk Bostanı’nda Nöbetteyiz

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzguncuk Bostanı’nı yeniden ihaleye çıkarması sonrasında, Kuzguncuklular direnişte ve nöbette olduklarını açıkladılar.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzguncuk Bostanı’nı yeniden ihaleye çıkarması sonrasında, Kuzguncuklular direnişte ve nöbette olduklarını açıkladılar. Yaptıkları açıklamada “Bostan, hem geçmişin hem de geleceğin ‘hakkı’ için Kuzguncuk halkı tarafından koruma altına alınmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü bostanımızı gene ihaleye çıkarmış, parayı verene kiralayacak, gelen de önce kapısına kilit vuracak, sonra da yapılaşma için düğmeye basılacak. 700 yıldır bostan olarak kullanılan ve son 25 senesini yapılaşmaya karşı kendini savunmakla geçiren kıymetli toprağımıza sahip çıkalım. Bizler ihale gününe kadar bostanımızda her gün nöbette olacağız. Görücüye gelenlere hep birlikte anlatacağız burada Bostan’dan başka bir şey istemediğimizi. Başka kapıya gitsinler. Kuzguncuk halkı hâlâ bostanına sahip çıkıyor, direnişe devam ediyor. Hep beraber direnmeye, dayanışmaya bütün dostlarımızı bekliyoruz. Diren Bostan! ” ifadelerini kullanan Kuzguncuk halkı ihale tarihininin 12 Mart olarak belirlendiğini ve o gün Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü önünde olacaklarını da açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Kuzguncuklular Derneği uzun süredir Kuzguncuk Bostanı’nın korunması için mücadele veriyordu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Komisyonu kasım ayında derneğe resmi bir yazı göndererek bostanın üzerine yapılması planlanan özel okul projesinden vazgeçildiğini bildirmiş ve vazgeçme kararında binanın ‘Kuzguncuk mimari dokusuna ve yakın çevre yapı karakterine uygun olmamasının’ etkili olduğunu açıklamıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın