Kuzey İtalya’daki Geleneksel Bir Ahırın, Çağdaş Bir Şekilde Yeniden Yorumlanması

İtalya merkezli mimarlık ofisi A25 Architetti, 81 yaşında emekli bir işçi için Kuzey İtalya’daki küçük bir ahır binasını yenilemiş.

The Mulberry Refuge olarak adlandırılan mütevazı bina, Kuzey Brianza’da Montevecchia köyünde yer alıyor. Bölge, 1900’lü yılların başından itibaren ipek üretimi ve yaprakları ipekböceklerini besleyen dut ağaçlarıyla tanınıyor. Arazinin büyük bir kısmı şimdi çayırlık, mera ve mısır tarlaları olarak kullanılıyor.

Ahır, bölgede kalan birkaç dut ağacından birinin arkasında inşa edilmiş ve son elli yılda değişen ihtiyaçları karşılamak için genellikle düşük kaliteli malzemelerle çeşitli müdahaleler yapılmış.

A25 Architetti öncelikle tüm sonradan eklenen elemanları yıkmış ve sadece çimento yapıyı bırakmış. Binanın alt kısmındaki kaba beton duvarlar korunmuş, üst duvar bölümleri ise çimento tuğlalar ile değiştirilmiş. Diğer tüm tuğlalar dışarı doğru çıkıntı yaparak ilginç, dokulu bir etki yaratılmış ve geleneksel ahıra çağdaş bir dokunuş katılmış.

Mal sahibinden gelen talep üzerine zemin katta yoldan geçenlerle sohbet edebilmek için keyifli bir bölüm planlanmış. Burada ayrıca aletleri saklamak için bir alan oluşturulmuş ve öndeki yola doğrudan erişim sağlanmış. Samimi oda, küçük bir ahşap masa ve sandalyelerin yanı sıra çevredeki manzarayı çerçeveleyen tek bir pencere ile döşenmiş.

Üst kat, tarım aletlerini ve küçük, kuru saman balyalarını tutmak için bir depolama alanı/ahır olarak planlanmış.

Mimarlar malzemeleri ham, basit ve özgün tutmuş. Yeni çimento tuğlalara ek olarak, yeni çatı için kereste, oluklar ve iniş boruları için pişmiş toprak kiremit ve sac kullanmışlar.

Ufak boyutuna ve görünümüne rağmen, yapı değerli bir barınak görevi görecek şekilde hayata döndürülmüş.

Etiketler

Bir yanıt yazın