Kuzey İtalya’da Ağaç Tepesinde Bisiklet Sürmek

Binden fazla ağaç tarafından desteklenen, yayalar ve bisikletler için yükseltilmiş bir rota olan Ağaç Yolu, CRA (Carlo Ratti Associati) ve kar amacı gütmeyen kuruluş GAL Terre del Po iş birliğinde hayata geçirilecek.

Ağaç Yolu, ağaçlar arasında uzanan ve sütun görevi gören iki paralel ağaç sırası tarafından desteklenen yükseltilmiş bir bisiklet yolu. İtalya kırsalında yer alan ve ülkenin en tanınmış UNESCO Dünya Mirası Alanları’ndan biri olan Sabbioneta’ya uzanan proje, doğal ve yapay unsurları bir araya getiriyor. Bitki örtüsüne gömülü sensörler çevresel koşulları gerçek zamanlı olarak izlerken, insanlar yükseltilmiş bir platformda ağaçların tepeleri arasında dolaşabiliyor veya bisiklete binebiliyor.

Ağaç Yolu, Baubotanik yaklaşımı (Almanca’da botanik yapı) kullanılarak tasarlanmış. Proje kapsamında yaklaşık 1.000 ağaç dikilecek ve büyümeleri tasarım sürecinin önemli bir bileşeni olacak. Üç seviyeye ayrılmış Ağaç Yolu yerden altı metre yüksekliğe kadar çıkıyor. Ağaçların inşaatta mimari elemanlar olarak kullanımında dünyanın önde gelen uzmanlarından olan Office for Living Architecture (OLA) ile yakın iş birliği içinde tasarlandı.

Dijital sensörler, hava kalitesinden bireysel ağaçların sağlığına ve büyümesine kadar ortamdaki çeşitli faktörleri izlemek için yol boyunca kullanılıyor. Mindicity Urban Intelligence platformunun yapay zeka platformu kullanılacak.

Sürdürülebilir Canlı Strüktürler

 

Etiketler

Bir yanıt yazın