Kuveyt’te 3m Genişliğindeki Arazi Üzerinde Kurulu Mikro Daire

Studio Madouh tarafından projelendirilen mikro apartman tasarımı, Kuveyt’te terk edilmiş ufak bir arsayı mimari açıdan zengin bir konut prototipiyle değerli hale getiriyor.

Kuveyt’in Rawda bölgesinde bulunan biçimsiz yapıdaki arsa için tasarım odaklı bir çözüm sunan bu butik konut projesi Kuveyt ve New York merkezli mimarlık stüdyosu Studio Madouh tarafından tasarlanmış. Sadece 3 m genişliğindeki bu alan üzerinde çalışan ofis, bu projeyi şehir yaşamı için deneysel bir prototip oluşturmak için kullanmış.

Dubleks AO (DAO) olarak adlandırılan proje, eski bir depolama yapısının olduğu arsanın bir tarafında, mevcut bir konut binasının yanında yer alan konseptin nasıl çalışabileceğine dair bir örnek olarak hayata geçirilmiş. Buradaki fikir, bu dubleks dairenin çeşitli farklı arazilere uyacak şekilde çoğaltılabileceği, uyarlanabileceği veya büyütülebileceği olmuş.

Mimarlar, zor boyutlara, yasal kısıtlamalara ve düşük ekonomik kaynaklara rağmen, oldukça yeni bir sürdürülebilir mikro yaşam biçimi oluşturmayı hedeflemiş; kritik çevresel konular hakkında bölgede farkındalığın artmasına yardımcı olabilecek yaklaşımları, ekonomik olarak uygulanabilir ve enerji açısından verimli yeşil çözümler ile birleştirmiş.

Mikro dairede antreye, mutfağa ve ikinci bir yatak odası veya çalışma odası olarak da kullanılabilen spor odasına açılan bir giriş holü bulunuyor. Üst katta ise ebeveyn yatak odası ve banyo yer alıyor.

Yatak odasından genişçe bir balkona adım atan ev sakinleri, dairenin etkileyici açılı cephesiyle oyulmuş özel, korunaklı bir ortamda dış mekanın tadını çıkarabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın