‘Küvet’in restorasyonu bitti

Stedelijk Müzesi'nde planlanandan dört yıl daha uzun süren ve 147 Milyon Euro'ya mal olan restorasyon çalışmaları sona erdi.

Amsterdam Stedelijk Müzesi, sekiz yıl süren restorasyondan sonra nihayet açıldı. Restorasyon çalışmalarını ünlü mimar Sven Andersson gerçekleştirdi.

Müze eski binasına fazla dokunulmadan yüzde 70 oranında genişletildi. Halk arasında beyaz olduğu için ‘küvet’ olarak anılan Stedelijk Müzesi yetmişli yıllarda dünyanın en çok ilgi gören müzelerinden biriydi ancak zamanla küçük olduğu için popülaritesini yitirmişti. Müzeyi her yıl en az yarım milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kasimir Malewitsch’in eserleri ile ün yapan müze, Robert Rauschenberg, Jackson Pollock, Marlene Dumas Mondrian ve De Kooning gibi empresyonistlerden modern ve çağdaş sanatçılara kadar geniş bir sanat kolleksiyonuna sahip.

Stedelijk Müzesi ile aynı anda restorasyon çalışmalarına başlanan Rijk Müzesi’nin ise gelecek yıl Nisan ayında açılması planlanıyor. Rijk Müzesi’ni ise yıllık 2 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Her iki müze de Van Gogh Müzesi’nin de yer aldığı Museumplein (Müze Meydanı)’da bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın