Kutu Kutu Mağazalar

Seul kentinin merkezinde bulunan mavi renkli, 4 katlı alışveriş merkezi projesi, konteyner mimarisinin görülmeye değer örnekleri arasında.

Evler, apartmanlar, ofisler, acil durum sığınakları… Nakliye konteynerleri, büyük kentsel projeleri de içeren bütün mimari amaçlar için hızlı, düşük maliyetli, çevre dostu bir alternatif sunuyor. Urbantainer tarafından tasarlanan Common Ground, kent merkezindeki kullanılmayan araziyi canlandırma fikriyle yola çıkılan deneysel bir sürecin ürünü olmuş.

Yapı, iki ayrı dikdörtgen bina ve onları birbirine bağlayan kare formdaki merkez bir binadan oluşuyor.

Dikdörtgen binalardan biri “Street Market”, öbürü ise “Market Hall”. Her ikisi de konteyner mimarisinde olsa da farklı özelliklere sahip.

“Street Market” konteynerleri girintili çıkıntılı dizilimiyle her bir modülünü vurgularken, “Market Hall” ayrı ayrı alışveriş kulübeleri olan 12 m uzunluğundaki konteyner modüllerinden oluşuyor.

Yapının, trafiğin yoğun olduğu caddeye bakan cephesinde, geçenlerin dikkatini çekmek için koyneynerler istiflenmiş. Öbür cephe ise, çevredeki insanları ziyaretçi olarak içeri çekmek için açık tutulmuş.

Şehrin ortasındaki kullanılmayan araziyi canlandırma fikriyle kurulan 5300 m2′lik konteyner alışveriş merkezinin inşası beş ay sürmüş.

Etiketler

Bir yanıt yazın