Kuşlar Gibi Özgür Çocuklar İçin

Vail Nest, Tres Bird Workshop tarafından tasarlanan, Lionshead Vail'da bulunan bir çocuk parkı.

Tasarım aşamasında oldukça özgür bırakılan ekip, doğa ile insanı biraraya getiren konsepti yer ile ilişki kuran bir bağlama oturtmuş. Kuş yuvalarından esinlenen tasarım kaburga biçimlenişi ve organik malzemesi ile kış koşullarına uyum sağlayan bir tasarım olarak göze çarpıyor. Malzemelerin toksin içermeyen organik reçineden oluşunun yanında yer ile olan detayların paslanmaz metalden kurgulanışı süreci çarpıcı kılıyor.


Yuvaları, birbirine halatlar ile tutturulmuş köprüler bağlıyor. Farklı boyutlarda ayarlanmış yüksekliklerdeki yuvalar, tırmanma alanları ve köprüler ise bir çocuk parkının çocuk gelişimi üzerine nasıl kurgulanabileceğinin güzel bir örneğini sunuyor.

Ayrıca engelli erişimine uygun geçiş ve oyun alanlarının da yer aldığı park, eğlencenin tüm çocuklar için olduğunu da bir kez daha hatırlatıyor.

Bir park tasarımının, oyun ekipmanları koymaktan öte işlevsellik, tasarım bütünlüğü ve insancıl olma gibi kavramları barındırması ön koşulunu taşıyan kent planlamanın gerçek olabileceği nice güzel günlere…

Etiketler

Bir yanıt yazın