Kuş Yuvasından Esinlenilen Bir Tasarım: Shenzhen Qizhushe Workshop ve Sergi Alanı

Shenzhen Qizhushe Workshop, Pekin ve Vancouver merkezli mimarlık ofisi YI+MU tarafından, 1980'lerde bir endüstriyel fabrikanın dönüşümüyle tasarlanan Shenzhen Sanat Tasarım Merkezi'nin içerisinde hayata geçirilmiş.

Tasarımcıların ve mobilya ustalarının tutkusunu ve yaratıcılığını teşvik etmeyi amaçlayan atölye aynı zamanda orijinal mobilya ve ilgili ev aksesuarlarının sergilendiği bir mekan olarak da tasarlanmış.

Çin’in Shenzhen şehrinde inşa edilen projenin tasarımı mekanın merkezinde bulunan bir sütun etrafında geliştirilmiş ve görsel bir konsept olarak, ahşap yapının içinden sızan güçlü aydınlatma ile zenginleştirilmiş “ışık alanı” etkisi yaratan bir “kuş yuvası” şekli benimsenmiş.

Alan, 19 metre uzunluğundaki asma ağ raflarıyla tamamlanmış. Malzeme olarak proje genelinde mobilya üretimi sırasında atılan ahşap kalıntılar ve koyu gri çelik kullanılmış.

Mekanın lobisinde, modern mobilya malzemelerinin örnekleriyle birlikte mobilya üretim araçlarını sergilemek için de bir duvar tasarlanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın