Küresel ısınma tehdit ediyor

Dünya Bankası küresel ısınma raporuna göre, dünyada 1 milyar insan küresel ısınmanın tehdit ettiği bölgelerde yaşıyor.

Dünya Bankası’nın küresel ısınmayla ilgili yaptığı bir araştırmada, yaklaşık bir milyar kişinin yüksek riskli bölgelerde yaşadığı belirtildi.

Sao Paulo’da yayımlanan raporla ilgili yazılı açıklama yapan Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, “Kentlerde yaşayan birçok yoksul için, sel baskınları ve toprak kaymaları şimdiden olağan. Küresel ısınma, durumu daha da kötüleştirecek” ifadesini kullandı.

Açıklamada toprak kaymaları, deniz seviyesinin yükselmesi, seller, altyapı ve hizmet eksikliğine maruz kalan kentlerde küresel ısınmaya uyum sağlamak için önlemler almak gerektiği vurgulandı.

Zoellick, kentlerin planlama ve kentsel idareye ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bunun için yerel, ulusal ve uluslararası işbirliğinin yanı sıra mali desteğin gerekli olduğuna işaret etti.

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde yarın, 40 büyük kentin yöneticisini bir araya getirecek olan bir iklim konferansı düzenlenecek.

New York, Cakarta, Meksiko, Berlin, Barselona, Rio de Janeiro ve Paris gibi kentlerin yöneticilerinin katılacağı zirve için, Dünya Bankası Başkanı’nın da yarın Sao Paulo’ya gitmesi bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın